Μανιταρόπιτα
Posted 28 Σεπτεμβρίου, 2012
on:ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
- 6 φύλλα κρούστας
- 300 γρμ μανιτάρια
- 3 αυγά
- 3 κσ κρέμα γάλακτος light
- 100 γρμ ζαμπόν
- 8 κγ μαργαρίνη
- 1/2 ποτήρι γάλα αποβουτυρωμένο
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ροδίζουμε σε ενα κατσαρολάκι μαζί με τα 3 κγ μαργαρίνη
Χτυπάμε τα 2 αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες και τα αναμειγνύουμε με τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στα μανιτάρια. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι με την μαργαρινη την οποία έχουμε στο μεταξύ λιώσει και στρώνουμε τα 3 φύλλα.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με τα άλλα φύλλα τα οποία και βουτυρώνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη
Χτυπάμε το τρίτο αυγό με το γάλα και αφού κόψουμε την πίτα σε 4 κομμάτια, το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο φούρνο
6.5 flexipoints 2005 / μερίδα. Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο των weight watchers
Σχολιάστε