Νοστιμεύοντας τις μέρες μας

Ρολό κιμά γεμιστό

Posted on: 28 Σεπτεμβρίου, 2012

ΥΛΙΚΑ ( 6 – 8 ατομα):

  • 800 γρμ μοσχαρισιο κιμα (ή μισό μισό με αρνισιο)
  • 3 φέτες λούντζα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κσ μαιντανο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημενα
  • 3 φέτες χοντρές απο ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρμ χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 125 γρμ μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρμ κεφαλογραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 80 γρμ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κσ κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο κρασί και προσθέτετε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστεί η ψίχα. Αφήνετε μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και το στραγγίζετε καλά με τα χέρια
  2. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμυδι, το σκόρδο, το μαιντανό, τα αυγά, την ψίχα του ψωμιού, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά
  3. Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο και απλώνετε επάνω το μιγμα του κιμά έτσι ώστε να γίνει ένα τετράγωνο κομμάτι 35*35 εκ περίπου. Σκορπάτε απο πάνω τα μανιτάρια, τα τυριά και την λούντζα. Τυλίγετε το μίγμα σε ρολό πιέζοντας τις άκρες έτσι ώστε να κλείσουν μέσα τη γέμιση και να πάρουν κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγετε το ρολό σε λαδόκολλα διπλώνοντας τις άκρες απο κάτω και το τοποθετείτε σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Με αυτόν τον τρόπο το ρολό δεν απλώνει και κραταει το σχήμα του
  4. Ψήνετε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την λαδόκολλα αφήνοντας το ζωμό να πεσει μεσα στο ταψί
  5. Σπάστε το ξυλάκι της κανέλας και καρφώστε τα πανω σε διαφορα σημεια του ρολού μαζί με τα φύλλα δάφνης, και περιχύστε το με το λάδι και τον χυμό ντομάτας
  6. Χαμηλώστε την φωτιά στους 180 βαθμούς και ψήστε το για άλλα 35 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα πήξει πολύ κατα την διάρκεια του ψησίματος προσθέστε ενα φλιτζάνι νερό στο ταψί. Περιχύστε  την επιφάνεια του ρολού 2-3 φορές όσο ψήνεται.
  7. Αφήστε το ρολο να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με πουρέ ή πιλάφι

πηγή: olive/ ιουνιος 2010-η φωτογραφια ειναι δική μου

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Προστεθείτε στους 11 εγγεγραμμένους.
TwinMirrors

Look into our mirrors...You will see the most amazing things...

Kosta's Mastic Spa

Φυσικά βιολογικά προϊόντα με βασικό συστατικό την μαστίχα Χίου

"Σούζι έφαγες!...και ψεύδεσαι και τρως!"

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Shareyourlikes

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Θέλω να αδυνατίσω

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

To Ζέλι σήμερα..

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Θέλω να αδυνατίσω!

Για την ομορφιά και την υγεία μου!