«κεικ» με κολοκύθια και cottage cheese
Posted 9 Νοεμβρίου, 2012
on:- In: πιτες | ταρτα | Χωρις κρεας | δοκιμασμενα | κεικ | κολοκυθακια | μαγειρική
- Σχολιάστε
Η γευση του απλα ειναι μοναδική!
ΥΛΙΚΑ: (ορθογωνιο ταψί 30*40)
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκωνει μονο του
- 400 γρ cottage cheese και 100 γρ για το σερβιρισμα αν θελετε
- 4 αυγά
- 1/2 φλυτζανι λαδι
- αλάτι
- λάδι+αλευρι για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια
Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τριφτη (ψιλο) και βαλτε τα σε ενα σουρωτήρι. Αλατίστε τα και πιεστε με τα χερια σας για να βγαλουν τα υγρα τους καλα
Βάλτε τα παραπανω υλικα σε ενα μπολ, προσθεστε τον άνηθο, το cottage cheese και το λάδι. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα και τέλος το αλεύρι και ανακατέψτε το μείγμα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και αδειάστε μεσα το μειγμα
Ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους κελσιου για 45 λεπτα
Οταν ψηθει, αφηστε το να κρυωσει για να το κοψετε σε μικροτερα κομματια
Σερβιρετε αν θελετε με λιγο cottage cheese στην κορυφη του καθε κομματιου αλλα και αν το παραλειψετε δεν θα σας αφησει απο μονο του παραπονεμενους
Σχολιάστε