Νοστιμεύοντας τις μέρες μας

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και χειμωνιατικα λαχανικα απο την Μερσίνη

Posted on: 26 Νοεμβρίου, 2012

Ψάχνοντας στο ιντερνετ η Μερσίνα μας στέλνει μια συνταγή για ενα ζεστό χειμωνιάτικο πιάτο

Υλικά
  • 1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ανάμεικτο από τρανς, κιλότο, στηθοπλευρά)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε μέτριες ροδέλες
  • 2 καρότα, σε μέτριες ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μικρή σελινόριζα, κομμένη κυδωνάτη
  • 2 κλωναράκια σέλερι, σε χοντρές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη (ή όσο μας αρέσει)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 40΄ Μαγείρεμα 2 ώρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κρέας σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό ώστε να τους σκεπάσει και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και το χοντροκοπανισμένο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τους κύβους κρέατος, τους βάζουμε σε ένα πιάτο και πετάμε το υγρό. Αυτό το κάνουμε για να γίνει η σάλτσα μας πιο διαυγής.

Πλένουμε και στεγνώνουμε την κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τους κύβους κρέατος και τους σοτάρουμε και αυτούς, ώσπου να ροδίσουν, γυρίζοντάς τους μερικές φορές μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 45 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, σελινόριζα, σέλερι) και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 45 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει κάπως η σάλτσα. Τα λαχανικά κανονικά θα βγάλουν τα υγρά τους, όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Παίρνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, διαλύουμε εκεί το κορν φλάουρ και περνάμε το μείγμα από το λεπτό σουρωτήρι του τσαγιού για να μην μείνουν σβόλοι. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα και την ανακινούμε καλά για να πάει παντού. Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για ακόμη μερικά λεπτά για να δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι απο την Ντίνα Νικολάου και τον Γαστρονόμο

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Προστεθείτε στους 11 εγγεγραμμένους.
TwinMirrors

Look into our mirrors...You will see the most amazing things...

Kosta's Mastic Spa

Φυσικά βιολογικά προϊόντα με βασικό συστατικό την μαστίχα Χίου

"Σούζι έφαγες!...και ψεύδεσαι και τρως!"

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Shareyourlikes

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Θέλω να αδυνατίσω

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

To Ζέλι σήμερα..

για γευσεις... μιαμ μιαμ....

Θέλω να αδυνατίσω!

Για την ομορφιά και την υγεία μου!